2007. 02. 13.

Bloggereké a világ!

És akkor most egy csipetnyi bulvár, de érdekes és pont passzol is ide. Nos, a blogger-világban az elmúlt hetek nagy slágere a spanyol Maria Amelia volt. A 95 éves hölgy (ld. a képen) minden bizonnyal a világ legidősebb bloggere. Unokája segítségével szerkeszti naplóját. A nagymama szabad folyást enged gondolatainak, az unoka pedig továbbítja azokat a cyberűrbe. Maria online "kalózkodásának" következtében a dicső Hispánia egyik leghíresebb nagymamájává vált. Nagy tv-csatornák hívják szerepelni, blogját havonta 50 ezren olvassák, és százával kapja a rajongói e-maileket. Ám ő kora ellenére örül a sikernek. Ebben a közegben érzi jól magát, újra megjött az életkedve.
Nem mai gyerek a 94 éves Allan Loof sem. A svéd zeneszerző blogjára nagy rendszerességgel ír legutóbbi szerzeményeiről és alkotó kedve mintha a régi volna. Aztán ott van még Donald Crowdis 93 éves kanadai természettudós, aki sokáig a CBC tv-csatorna tudományos konzulense volt, 25 évig ő koordinálta a természettudományi múzeumok tevékenységét, majd igazgatója lett az egyik legnevesebbnek. Számítógépe ugyan nincs, de szomszédja szívesen rendelkezésére bocsátja naplója megírásához a sajátját. Loof ír a sajtószabadságról, az öregedésről, az új évezredről, a modern szexualitásról. "A termeszek ismereteket, bölcsességeket tanultak és tanulnak az idősebbektől, így közvetítik az információkat nemzedékeken át. De vajon a mai emberi társadalom, amely mindent olyan gyorsan felfal, ad-e még lehetőséget az öregek hangjának meghallgatására?" - kérdezi blogjában. A kérdés jó. A válasz a blogok olvasottságát tekintve: igen. Meg kell találni ugyanis az utat a nemzedékek között, másképp nem megy. Ők hárman megtalálták.

2 vélemény:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
...:::szpd:::... írta...

Mielőtt bárki azt hinné, hogy arcátlanul törölgetem a kommenteket, elmondom: csak egy buzi pornóreklámozós robot volt, azért zúztam le.