2009. 01. 30.

Az esküvők piaca

Azért néha felforr az agyvizem a sok baromságtól, amit olvasok a különböző internetes portálokon. Most éppen a Veszprém Aréna a téma, a két politikai oldal kölcsönösen cseszteti egymást, amivel nincs is probléma, hiszen ez a dolguk, s ezt teszik már hosszú évek óta. A nagyobb probléma azzal az ökörséggel van, ami az aréna idei terveit ismertető sajtótájékoztatóján hangzott el. 

Az egy dolog, hogy "a Veszprém Aréna bevételei teljes mértékben fedezik a kiadásokat - tájékoztatta a jelenlévőket Göttlinger László a Veszprémi Közüzemi Zrt. vezérigazgatója".

Persze csak azért lehet ez így, mert "az aréna 310 millió forintos bevétele mellett 309,6 millió forintot költ a Veszprém Arénát üzemeltető Csarnok Kft. Az építésre felvett hitel törlesztését (évi 300 millió forintot) a város vállalta magára, így az a Kft. költségvetésébe nem számít bele." Másképp ugye nem jönne ki a nullszaldó, de ez végülis mindegy, mert a debreceni Főnix sem nyereséges.

Amin igazán felrántottam az agyam, az a következő gondolatsor. "Az Aréna keresi az új lehetőségeket. Egy ilyen lehetőség az esküvők piaca – erről már Szauder Rita a Veszprém Aréna ügyvezető igazgatója beszélt. Előzetes felmérés alapján úgy tűnik, hogy igény mutatkozna erre a rendezvénytípusra."

Hát akkor beszéljünk őszintén. Ki az a barom, aki az ötezres Veszprém Arénában akarja tartani az esküvőjét? Ha van pénze az egymilliós bérleti díjra, akkor nyilván nem egy csarnokban tartja a lagzit, ha pedig nincs, akkor hiába akarná. Nem szeretem mikor hülyének néznek. 

(Az idézett részek az IndexVeszprém cikkéből származnak.)    

3 vélemény:

Névtelen írta...

hidd el, "feljett" sportkultúrával rendelkező országok stadionjában számos olyan terem van ahol esküvőt rendeznek, Liverpooltól Manchesterig:) Lehet Veszprémben is akadna pár hazai szurkoló, vagy érdeklődő aki kapna az alkalmon, és nemcsak termet de a sportpályát is igénybe venné egy nagyobb lagzi alkalmával.
Inkább érdekes lehetőség ez mint faszság. Az Arénának meg úgyis nyitni kell minden téren ebben a gazdasági helyzetben..

...:::szpd:::... írta...

Én máshogy látom a kérdést, szerintem szimpla parasztvakítás ez az esküvős sztori, attól függetlenül, hogy néhány elvakult szurkesz biztosan kapva kapna az alkalmon.

Névtelen írta...

na most képzeld el ha nagy a pereputtyod és hely is kellene táncolni. erre a célra csak tornatermek és az aréna jöhet szóba:)