2007. 05. 17.

Media Hungary 2007, avagy az SS-pólós televíziós és a megfutamodó publicista esete

Írhatnám, hogy lerántom a leplet a bűzlő magyar média belső köreiről, de egyrészt nem lenne teljesen igaz, másrészt pedig nemcsak ebben a szektorban megy a közös jégerezésbe oltott időszakos pofavizit. Merthogy a napokban a Club Tihanyban rendezett Média Hungária nevezetű konferencia - attól függetlenül, hogy például számomra igen érdekes előadások sorát kínálta, de erről majd írok a lapban - nagyjából egy kis éji tutyimutyizással kevert arcvillantó összejövetel. Mondom ezt elsősorban azért, mert épp a mindannyiunk kenyerét jelentő média változásairól tartott előadásokat tojta le a nagy ívben a mélyen tisztelt szakma elitje, inkább az ingyér' osztogatott jegeskávét szürcsölgette, s hallgatta áhítattal a mindenható Kolosi (RTL) vagy Kereszty (tv2) urakat a jobb pozíció reményében, vagy épp vizslatta az este becserkészendő "vadakat". A Magyar Hírlap lelkes ifjai, teljesen véletlenül mindannyian fiatal és csinos hölgyemények, mellettem csekkoltak be az első napon, s beszélgettek izgatottan az esti buliról, hogy kinek kivel érdemes. Mer' ugye a lényeg nem a konferenciateremben történt. Így megy ez minálunk.
A kétnapos dzsembori másik érdekes színfoltja az általam igencsak kedvelt villanymédium, az Index módszeres baszogatása volt. Elsősorban persze a pártatlanság mintaképei, a Hír Televízió pitbulljai próbálták csontig fikázni a bizonyos szempontból néha tényleg túl erős Nobilis-birodalmat, főleg a közelmúlt koholt összetűzése miatt. A SS-kabátos operatőr ügye tényleg nevetséges - bármely oldalról is nézzük -, ámde a hírtévés Szikszai SS-pólója talán kissé sok volt. Vakarta is a buksiját Uj kollega (ld. az alsó képen), hogy most akkor nyíltan anyázzon vagy inkább mégse, Tóta W. meg a blogja után mikrofonba is "leszopóskurvázta" a jobboldal élharcosait, aztán levonult. Mondjuk ezt nem kellett volna.

3 vélemény:

Ground Zero írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ground Zero írta...

HÁt te tudod Pít de részemről a Tomcat féle arcok nem érnek ennyit, h bármilyen felületen virítsanak.

Névtelen írta...

Tomcat blogját már nagyon régóta olvasom. Teszem mindezt úgy, hogy a tetteivel, nézeteivel nem feltétlenül értek egyet. Az azonban vitathatatlan, hogy érdekes és egyedi színfoltja a honi blogszférának, épp ezért itt a helye. Szerintem...