2009. 02. 06.

www

Egy internetes civil közösségi portál sajtóbemutatóján jártam ma. EZ AZ. A történet lényege annyi, hogy egy fix webes felületre a veszprémi civil szervezetek tök ingyen regizhetnek, aztán saját maguk tolhatják fel az adataikat, híreiket meg programjaikat, s aki nem tudná hogyan kell, annak meg is tanítják. Ingyér. Tök jó kezdeményezés, mert ugye, aki nincs a neten az nincs is. A döbbenetet igazából az váltotta ki bennem, hogy a program koordinátoraival beszélgetve kiderült, hiába írtak szinte mindenkinek (több száz szervezetet tartanak nyilván Veszprémben) eddig alig 15 civil csapat jelezte, hogy egyáltalán érdekelné a lehetőség. Akadtak olyanok is, akik azt állították, nem érdekli őket, s nekik nincs szükségük az internetes jelenlétre. Érted? Hát kérdezem akkor, csak én vagyok ennyire kocka vagy tényleg léteznek ilyen arcok 2009-ben? Hihetetlen, de komolyan. Idézném az örökbecsű Ford Fairlane-t: eszem f...m megáll.       

3 vélemény:

gégé írta...

hát kedves Szpd nincs igazad!!! persze csak szerintem. ki nem sz..ja le , hogy rajta vagy-e az interneten. szerintem ennél az életben sokkal, de sokkal több lényegesebb dolog van a világon, és ha belegondolok, hogy hány indiai, vagy kínai, netán touareg van rajta a neten, akinek kisebb gondja is nagyobb annál, de pl. vízhiányban szenved stb stb, de ez nem demagógia, ha hiszed, ha nem szóval vannak fontos és fontosabb és legfontosabb dolgok.....persze mindezt csak azért írtam , hogy kötekedjek...:)

Söge írta...

Ha egy civil szervezet komolyan szeretne tenni valamit egy adott célcsoportért, ahhoz először el kell érnie őket. Ennek az egyik legegyszerűbb (és legolcsóbb) módja az internet felhasználása. A másik mód, hogy megjelenik a médiában.

A Civil Hangár azért jött létre, hogy mindkét lehetőséget megadja a civileknek. Internetes felületet biztosít, ráadásul megkönnyíti az olvasók dolgát azzal, hogy mindent egy helyen megtalálnak, nem kell órákig guglizni. Amellett, hogy a Szabad Sajtó Kulturális és Ifjúsági Egyesület felületet ad, teljesen ingyen, még képzést is nyújt a civileknek: megtanítjuk, hogyan lehet elérni a médiumokat, hogyan lehet jó sajtóanyagot írni. A civileknek szükségük van erre, nekünk meg szükségünk van a civilekre. Szerintem. És ez némileg több, mint a 'ki nem sz...ja le' kategória.

...:::szpd:::... írta...

Tudom én, hogy sokkal több fontosabb dolog van a világon, ám a civil vagy bármilyen szervezetek szempontjából a programszervetés mellett talán ez a legfontosabb. Mert - ahogy Söge kolléga is írta - valahogy el kell érni az embereket, hogy egyáltalán tudjanak a létezésedről. Ebből a szemszögből pedig érthetetlen egyes szervezetel hozáállása. Ja, és azt is tudom, hogy csak kötekedni akartál... :D