2009. 02. 08.

Szégyen és gyalázat

Cigánybűnözés van? Jöhetnek a kommentek.

12 vélemény:

моnкεγ írta...

Felháborítóak a történtek.Amit a kormány tesz az pedig szánalmas,de nem tudom szánni őket inkább gyűlölni.A bűnözések 90%-át cigányok követik el.Ennél kell még több?MI ez ha nem cigánybűnözés.Ezt magyarázzák meg.Még kinek kell meghalnia hogy beismerjék.

Tunya írta...

Én nem fogtam magam ennyire vissza magam a sajátomén, egyszerűen képtelen voltam rá, csodállak a "higgadtságodért"!

Gábris írta...

Szégyen, gyalázat, szánalmas, döbbenetes...
Keresem a szavakat, és hát nehéz megszólalni...
Cigánybűnözés. Ami ugye, eddig azt diktálták belénk, hogy nem létezik. Ha a sok agymosott embernek csak töredéke rádöbben végre ennek ellenkezőjére, akkor Marian Cozma nem halt meg hiába...

D írta...

Nem tudom van e értelme beszúrni ezt a videót főleg ha nincs cigánybűnözés... Hááát akkor nincs mit tenni.

http://www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

Ugyanaz a társaság és baráti körük.

Hétvégén megvitatunk mindent.

Névtelen írta...

Kedves Fiúk!
Amikor Veszprémben egy rendőr bűnöző lett, egy másik arra a kérdésre, hogy a rendőrők,ismerve a szabályokat, profi búnözőkké lettek, annyit mondott: nevezzék meg az illetőt, s ne általánosítson a riporter. Ugyanígy nem beszélhetünk cigány bűnözésről, hanem R. B.ről, Sz. I.-ről és így tovább. Én a mai napig nagyon jó szívvel emlékszem felső szomszédainkra, akik, a mai fogalmak szerint a kisebbséghez tartoztak. De gondoljatok arra, hogy az Avasra, vajon kiknek a "segítségével" és "lenyúlásával" költöztek a szerencsétlen fészekrarók? Étanti

Söge írta...

Részemről a legnagyobb problémának azt tartom, hogy sokak számára a cigánybűnözés = minden cigány bűnöző. Ez a nyilvánvalóan téves hozzáállás oda vezethet, hogy ismét ártatlanok fognak szenvedni. Nem a bűnözőket, rablókat és gyilkosokat védem, hanem azokat a tisztességes cigányokat, akiket a fenti egyenlőségjel tesz másodlagos állampolgárrá és sodor veszélybe.

Karesz írta...

Fejlesszenek áramot.
Daninak van rá egy tuti módszere.

Tényleg mi lenne, ha hétvégén nem inni mennénk, hanem tisztogatni, de csak úgy etnikailag?

...:::szpd:::... írta...

No, azt én egy szóval sem állítottam, hogy cigánybűnözés = minden cigány bűnöző. Nem hiszem, hogy nálam több roma haverja, ismerőse lenne bárkinek a kommentelők között, engem csupán az zavar: félünk kimondani, hogy Cozmát három cigány származású bűnöző ölte meg. Ezt ugyanúgy le kellene írni, mint ahogy leírjuk a kínait, a magyart vagy épp a zsidót. Nem elsősorban a bőrszíne alapján ítélek meg egy embert, hanem a cselekedetei alapján és ez nagyon fontos.

Névtelen írta...

szpd: általában élvezettel olvasom a blogodat, most viszont nagyon mellényúltál. Lehet, hogy nem véled úgy, hogy minden cigány bűnöző, de akkor hibásan használod a cigánybűnözés fogalmat. A cigánybűnözés ugyanis: "a cigányság és a bűnözés között ok-okozati kapcsolatot feltételező kifejezés. Azt a vélekedést foglalja magában, miszerint a cigányok természetükből, kultúrájukból adódó hajlamuk miatt jelentősen eltérnek más népcsoportoktól bűnözési mutatók tekintetében... azt sugallja, mintha a bűnözés a cigányság egészére jellemző lenne" (wiki)
Ez pedig mi, ha nem rasszizmus?
És te ebben az esetben, ahol cigányok voltak az elkövetők, rögvest ráhúztad a vizes lepedőt az egész romasága, mert rosszul használtál egy kifejezést.
Azt pedig, hogy leírjuk e az elkövető bőrszínét, ebben a esetben mi indokolta? Semmi.
Nálam okosabb írta: "ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák"
kivéve, ha "hol az a pont, ahonnan már egy korrekt hírforrás is kénytelen kijátszani a faji kártyát?...Például akkor, ha rasszista indíttatású tüntetések vagy egyéb akciók következnek, amik egyszerűen értelmezhetetlenek, ha nem tudjuk, mi volt a kiváltó okuk." (szily)
Az a baj, hogy az eset brutalitása egyre több, amúgy normális embert sarkall egyre szélsőségesebb kijelentésekre, amiet félő, hogy egyre szélsőségesebb tettek is követnek, lásd Karesz kommentjét.

adrian írta...

A cigánybűnözés kifejezés nem tesz = jelet a cigányság, mint egész és a bűnözés közé, ahogy mondjuk a cigányzene sem jelenti azt h. minden cigány zenél és mindegyik ugyanabban a stílusban. A cigánybűnözés tendenciát jelöl, ami pedig, ha megnézitek h. a hazai bv intézetekben kik milyen %-ban ülnek és milyen cselekményekért, kézzelfogható. Úgyhogy sztem szpd egyáltalán nem "nyúlt mellé".

Névtelen írta...

Az a baj hogy csak az UZI árt nekik!!!

Mujzi

Karesz írta...

daoldin!

1. A lakásunkat egy 4 főből álló tücsök brigád(remélem ez már így jó) kifosztotta.
Le nullázták a lakást
2. Az autónkról egy 2 fős tücsök társaság elvitte mind a négy kereket.
3. a kerékpáromat egy szóló hegedűművész kisajátította.

Szerintem lehet rá okom, ha szidom őket.
Az sem állapot, hogy a szülők gyermekeiket féltve engedik el otthonról.
Ezen is gondolkodj el.
Lehet, ha veled, vagy családoddal csinálnának valamit akkor máshogy vélekednél.