2009. 08. 17.

Remete a hegyről




Akkor ez most a nagy visszatérés, vagy mi, egyfajta önkéntes száműzetésből, amit azért szívesebben nevezek inkább jól sikerült nyaralásnak. Merthogy egyrészt tényleg jól éreztem magam, másrészt pedig úgy kellett nekem ez a kéthetes telefon- és netmentes pauza, mint a folyton nyavajgó mobilomnak a töltő meg a 220V. 

A két hetet egyébként Melus drágám családjának kövágóörsi haciendáján töltöttük. Fent az Ecséri-szőlőhegyen (innen a cím). Csendben, nyugalomban, egy szerény balatoni örökpanorámával megtámogatva, csak hogy jobban essen minden. Az első héten leginkább a ritmust próbáltam átvenni, vagyishogy lelassítani, mert a napi pörgésből nem lehet ugyebár oly könnyen kiugrani.

Ez csütörtökre sikerült is, akkor már nem hiányzott a napi betevő szélessáv sem, maradtam Sir Arthur Conan Doyle komám történeteinél (gy.k.: Sherlock Holmes). Aztán megvolt nagyvázsonyi dumaszínház, kétszer is, ahol újfent megbizonyosodhattam arról, hogy a Szőke Bandi nem normális (folyt a könnyem, ahony nyomta a sódert a szintén agyament Badár kollégával), másnap meg Kovács András Péter ökör poénjaira majszoltuk a kürtőskalácsot. 

A második héten aztán volt minden, ami kell. Dörögdi fesztivál a kulthely Klastrom kocsmában elfogyasztott hosszúlépéssel, strandolás és aszalódás (bronzisten lettem, na) az aprócska, ám kiváló kővágóörsi bíccsen (beach-en :D), s persze a barátok hosszú hétvégés látogatása, amelyet szándékosan a kéthetes zúzás végére időzítettünk. Összesen tizenöten voltunk. Barátok, barátnők, feleségek (szia Ricsi), tesók meg minden. Bográcsozás, fürdés, ökörködés, némi iszogatással egybekötve. Jól sikerült, na. Ezúton is kösz mindenkinek, aki ott volt.   

5 vélemény:

Péter írta...

Janapot kivánok "P"
Hasonloképp jol éereztük magunkat csak egy volt a probléma hogy nekünk csak pár nap jutott a semmmittevésből de hát nem mindenkinek megy olyjol minta"firkászok" utolérhetetlen alakjának:D holnap találkozunk és sofőrel gyere mert borozni szeretnék veled

Névtelen írta...

Mi is csatlakoznánk az elöttünk szólóhoz.....nagyon jól éereztük magunkat....túl jól :)
Mujzi

Karesz írta...

Köszönjük a meghívást.
Jól éreztük magunkat.
Fasza volt a fényed.
Jah...Ricsi ne haragudj, hogy szarrá vertelek a Motelban.

Mujzi írta...

Karesz....kezdők szerencséje :)
Peti a nyitófordulóban Juve siker mellett x-elt a PARMA Udineben :)
.....talán ez nagyobb szenzáció :)
Forza Juve & Parma

Karesz írta...

Ricsi..kezdőké? :)
Gyere mutasd mit tudsz a Fifa-n! :)
Parma? Érik a 100 liter Jéger?