2009. 02. 01.

Szájhősök

Olvasom az Estet, s a közepében szokás szerint ott hőn szeretett városunk egyik, ha nem a legjobb szórakozóhelyének programja. Igen, az Expresszóról beszélek.  Az "egyik" szót csak csak azért írtam, mert vonakodva ugyan, de elfogadom, hogy egyes városlakók nem képesek megunni a dobgéppel meg wúú basszusokkal megbolondított nosztalgiazenét, s ezért súlyos pénzeket is fizetnek hétvégi szórakozás gyanánt, azaz más klubok is lehetnek kedveltek. Na jó, a Várkertben néha vannak jó koncertek, de eme poszt célja most nem Veszprém éjszakai életének analizálása, sokkal inkább az öröm. Ami abból fakad, hogy a fent említett lélekvesztő tavaszi programjában helyet kapott az Utcazene Fesztivál és polgármester tavaly nyári pillanatnyi mosolyszünetét indukáló Bauchklang is. Az osztrák szájhősök - akik ugyebár hangszerek nélkül, mindössze öt mikrofonnal nyomják a talpalávalót ÍGY - Óváros téri dzsemboriján csak úgy koppantak a büszke veszprémi állak a macskakövön a produkció láttán, aminek április 23-án, csütörtökön esedékes második felvonása több, mint kötelező program a míves muzsika elszánt híveinek.
És akkor lesz még Mystery Gang, Vad Fruttik, Russkaja, PASO, Korai Öröm, Rubber Puppet meg még ezernyi más, most csak az engem különösképp érdeklő bulikat írtam. Már ezekért járna Muraközy kollágának a vállveregetés vagy a Sortedból ismert biccentés, de a Bauchklang miatt abszolúte indokolt a cselekedet. 

8 vélemény:

Névtelen írta...

...most hogy leszoptad Murakot..jobb???

Tunya írta...

???????, ki ez a túledukált hozzászoló???

...:::szpd:::... írta...

Azért kissé túlzásnak érzem a fenti kijelentést, csupán leírtam a véleményem, s örülök annak, hogy lesz Bauchklang koncert Veszprémben. A stílus meg ugye maga az ember.

Névtelen írta...

Ronthatnék kicsit az örömödön a Bauchklang koncerttel kapcsolatban de inkább nem mondok semmit, csak az az 1 biztos h aznap nem lesz tömény cigifüst=))) Ez pedig ismét örömre adhat okot, főleg nekem mint ott dolgozó:D

...:::szpd:::... írta...

Akkor majd kimegyek rágyújtani, ez nem gond, de a többit nem értem. Netán arra gondolsz, hogy szarul szól a presszós hangcucc? ne kímélj, akár priviben (e-mail vagy wiw) is várom a top secret infót...

...:::szpd:::... írta...

oké..leesett...gondolom a jegyár...hát a sajtó nagy úr...úgyis írunk róluk

c o n o r e írta...

La Fanfare en Pétard is lesz!!! Aki tavaly ott volt PENen, az tudja mireföl örvendezek. Nagyon örülök, hogy Veszprém is megismeri őket. Egyébként ebben az országban miért szólják le azt, aki megdicsér valakit azért, mert jól végzi a dolgát?

Névtelen írta...

Hát ya a jegy nem lesz olcsó, uccazenén freebe kapta a nép itt azért perkálni kell majd rendesen..meg a csütörtök sem a legideálisabb de majd meglátjuk=)