2009. 03. 19.

Lakájmédia

A különféle fórumokat olvasgatva mindig megdöbbenek mennyire elvakultak az emberek. Tegyük hozzá főképp politikát illetően. Értem én, hogy szar a helyzet, a Ferit sem ölelném a keblemre (ahogy a Vikit sem, azért ezt fontos hozzáfűzni), mégsem anyázok a nyílt színen és verem a tamtamot meg küldöm el a kurva anyjába azt, aki esetleg más véleményen van. Csak ráadás, hogy ez az egész attitűd hatványozottan jelentkezik az újságírás terén. Gondolok itt arra, hogy főképp egyes politikusok, valamiért azt gondolják, hogy gombnyomásra és pártutasításra írnak a derék zsurnaliszták.
A közélet hősei mindezt kisgyermeki daccal és alapot nélkülöző vádaskodással teszik, miközben a "saját embereik" (mert, ha van az egyiknek, akkor van a másiknak is ugyebár) olyan szánalmas módon játsszák a mikrofonállványt és kérdeznek alá a delikvenseknek, hogy attól néha tényleg röhögnöm kell. És a legjobb egészben, hogy a címeres lakájmédiumok egyes bértollnokai még ki is állnak, s megpróbálják megmagyarázni: "nem is úgy van az, mert te vagy a hülye, én vagyok a fasza". Na, ez már tényleg szánalmas.

2 vélemény:

nik írta...

Igazad van. Nagy a baj, ha nem fogjuk fel, hogy a vélemény szabad. Hogy attól,ha valaki mást, másként gondolkodik valamiről,mint mi, az rossz. Nem más, hanem rossz. Tiszelet sehol.Toleranica, elfogadás még messzebb.
Ebben a mostani, kiélezett időkben, helyzetben pedig hatványozottan igaz ez.
És amikor azt tapasztaljuk, hogy bizonyos politikusoknál (NEM OLDALFÜGGŐ) a legfontosabb kérdés, hogy szerepelt-e az újságban, (ha lehet, akkor persze képpel), akkor kurvára nem kell csodálkozni azon, miért tart itt ez az ország. Az meg már "csak" hab a tortán,mondhatni a pitiánerség és a szánalom csúcsa, ha valaki retorziókat helyez kilátásba azokkal szemben, akik nem azt szajkózzák, amit ő.
Ennek az országnak, ezeknek az embereknek, szóval nekünk, van még mit tanulni...

Mujzi írta...

Kedves Péter nagyon felhúztad magad.
Azért próbálj megnyugodni és szarjál rájuk!!!!

Én ezt teszem :)
...de lehet h ez is baj....